‘De tandarts van nu, daar word je blij van’

Mondzorg Groep neemt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst

delievetandarts1Mondzorg Groep neemt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst

Hardenberg, oktober 2018 - Tandartspraktijk Badhuisplein te Hardenberg en Mondzorg Oosterhesselen te Oosterhesselen, beide onderdeel van de Mondzorg Groep te Emmen, zijn lieve tandartsen. De twee praktijken ontvingen onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts. Het keurmerk van het bemiddelingsplatform is een bevestiging van de persoonlijke, transparante manier van werken van de praktijken en de intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Mondzorg Groep bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!
Tandartspraktijk Badhuisplein is een ruime, uitgebreide en vooral moderne praktijk. Patiënten kunnen hier terecht voor alle denkbare mondzorg en tandheelkunde. “Een praktijk die zeer innoverend is en waar we werken met de nieuwste technieken. Het enthousiaste team is ontzettend actief en begaan; we zetten echt onze tanden in een goede mondgezondheid”, zegt Fenny Bakker van Mondzorg Groep. Tot de vele specialisaties behoren onder meer esthetiek, implantologie en Invisalign, maar met name het totaalplaatje maakt de praktijk én Mondzorg Groep tot de prettige, allesomvattende oplossing voor een gezonde mond.Zo werkt Mondzorg Oosterhesselen onder meer samen met een voedingsdeskundige en logopediste en zijn in het gezondheidscentrum tal van behandelaars gevestigd. Bij elk van de praktijken maakt preventie een belangrijk onderdeel uit van het volledige doen en laten. “Onze zorg is erop gericht om ouders te helpen bij het gezond houden van de mond van hun kinderen. Bovendien zijn kinderen tot hun achttiende meeverzekerd via de basisverzekering van hun ouders. Ook daarom moedigen we hen aan vroeg met hun kinderen naar de tandarts te gaan, zodat zij later ook genieten van een stralende lach, een goede mondgezondheid en zelfverzekerd in het leven staan”, zeggen tandartsen Alvaro en Itchi van Tandartspraktijk Badhuisplein.lievetandarts team badhuispleinFenny Bakker is van mening dat met name op het gebied van kindertandheelkunde in Nederland flinke stappen gezet kunnen worden. “Daarom werken wij met een specifiek voor kinderen ontwikkeld programma en maken we gebruik van methodes als ‘Gewoon Gaaf’ en ‘Giga Gaaf’.” Ook de begeleiding en ondersteuning van angstpatiënten levert stralende resultaten op. “We nemen de drempel weg voor angstpatiënten doordat we ongelooflijk veel tijd voor hen nemen door de bijna volledig pijnloze manier van behandelen. We zijn als team sterk in het vertrouwen winnen van de patiënt, zowel bij jong als oud. Met een gezonde mond als fijn gevolg.”“Het gevoel van welkom en vertrouwen begint bij de voordeur. Alles moet kloppen. We willen het gevoel geven dat patiënten bij ons wíllen zijn. Een lieve tandarts is een tandarts waar je zonder angst naartoe gaat. Je wordt geholpen op een manier waar je blij van wordt, er wordt naar je geluisterd en je behoudt de controle over de behandeling. Ook als je in de stoel zit. Te veel angstige patiënten zitten nog thuis. Ik zou hen willen oproepen het gesprek aan te gaan, het te ervaren. Een tandartsbezoek is echt niet meer zoals vroeger. De tandarts van nu luistert”, aldus tandartsen Manal, Lilia en Rute van Mondzorg Oosterhesselen


Nieuw interieur Praktijk Badhuisplein

interieur

Poetsinstructie bij BSO de Kinderwereld in Coevorden

poetsinstructie5

Ik werd om 16.00 uur ontvangen door een zeer enthousiaste groep kinderen in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar die na schooltijd nog wel genegen waren om mee te doen aan de poetsinstructies. De kinderen wisten veel van gezond en minder gezond eten, het aantal poetsmomenten op een dag.
Veel kinderen poetsen elektrisch daarom is het juist zo belangrijk om ook met een hand borstel instructie te geven en dat ging ze niet altijd even gemakkelijk af , de kleurtabletjes is altijd een geweldig controle moment. De kinderen zijn met een mooi poetspakket huiswaarts gegaan. Super om dit te doen!

Ina

Tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar

De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor mensen jonger dan 18 jaar of voor mensen waarbij er sprake is van bijzondere tandheelkunde. Dan moet er sprake zijn van een ernstige situatie waardoor een chirurg of specialist jou moet helpen. Mensen boven de 18 kunnen een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten.

De basisverzekering vergoedt de kosten van de volgende behandelingen voor verzekerden van 18 jaar en ouder:
  • Chirurgische tandheelkundige hulp, uitgevoerd door een geregistreerde kaakchirurg. Hieronder valt geen parodontale chirurgie, het aanbrengen van een tandheelkundig implantaat en ongecompliceerde extracties.
  • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, door of op verzoek van een geregistreerde kaakchirurg
• Uitneembare kunstgebitten voor de boven- en/of onderkaak.


Een vergoeding van bijzondere tandheelkundige zorg is van toepassing als je:


  • Een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel hebt
.
  • Een niet-tandheelkundige lichamelijke of geestelijke aandoening hebt

  • Een medische behandeling moet ondergaan, waarvan het resultaat mede afhankelijk is van tandheelkundige zorg. Vaak heb je wel vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar om de behandeling vergoed te krijgen. Informeer daarom altijd vooraf bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn, het kan namelijk voorkomen dat je naar een bepaalde zorgverlener moet gaan of dat er sprake is van een eigen bijdrage. Ook het verplicht eigen risico is van toepassing.

Tandtechnisch laboratorium Quintadent is klaar voor de toekomst

img 6271Quintadent in Emmen is een tandtechnisch laboratorium annex praktijk voor prothetiek en implantologie waarbij een groep van regionale tandartsen is aangesloten. Sinds kort beschikt Quintadent, als eerste in Drenthe, over een vijfassig digitaal freescentrum.

“Wij houden de trends in de markt nauwlettend in de gaten” aldus Remco Pielage, één van de initiatiefnemers bij Quintadent. De digitale processen rukken op en je ziet dat zowel de kwaliteit als de service van de leverancier op een dusdanig niveau liggen dat het een goede en verantwoorde investering is. Na een aantal goede gesprekken met Peter van der Pal (Cad-Cam Specialist van het Ceramill systeem bij Arseus-lab), hebben wij uiteindelijk deze keuze gemaakt. De laatste jaren zie je de markt veranderen, daarnaast zie je de goudprijzen tot extreme hoogtes stijgen.

Met de intrede van zirkonium ,een nieuwe goedkopere metaallegering, kunnen tot 16-delige bruggen gemaakt worden. Zirkonium vervangt als zodanig in toenemende mate het goud en andere metalen. Metallische Zirkonium heeft geen invloed op het menselijk lichaam en is daardoor onschadelijk.

Een kroon die is vervaardigd voor een langere levensduur moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het is vooral belangrijk dat bij een hoge kauwdruk, de kroon of brug bestand is tegen buig en bijtkrachten. Zirkonium in combinatie met deze hoogwaardige Cad-Cam technologie van dit Ceramill systeem zorgt voor een goede passende constructie. Daarnaast kun je met deze digitale freesunit sneller op wensen van de klant inspelen omdat dit systeem vele mogelijkheden biedt. Een perfecte en vol keramische kroon maken is daar één van. Een keramische kroon is metaal vrij, heeft een kern van keramiek en wordt overbakken met porselein. Maar ook noodkronen/-bruggen, abutments en andere nieuwe technieken behoren nu tot de mogelijkheden.

Kortom: Quintadent is een all round full-service lab dat helemaal klaar is voor de toekomst.